Afspraken: 0174 22 62 89 Vragen/overleg/spoed: 06 24 713 713
Sinterklaas | Verloskundigenpraktijk in 't Wateringse

Lieve Sinterklaas

Lieve Sinterklaas,

Hoe gaat het met u? Bent u in goede gezondheid?

Wat een raar jaar hebben we achter de rug! Toen we u vorig jaar uitzwaaiden, in het volste vertrouwen u volgend jaar weer te zien, konden we nog niet bedenken hoe de wereld zou veranderen. U komt toch wel hè? Wellicht niet met een spectaculaire aankomst met de stoomboot, maar u komt toch wel??

Ik en mijn collega’s, onze gezinnen , onze zwangeren, kraamvrouwen en baby’s zijn in goede gezondheid. Bij sommigen van onze zwangeren is het corona virus langs gekomen, maar gelukkig zijn het jonge sterke vrouwen, die weer opgeknapt zijn. In Spanje is het ook heel erg geweest, toch Sinterklaas? Ben u wel gezond? Door uw leeftijd bent u kwetsbaar, dat weten we allemaal. Doordat we steeds niets van u hoorden zijn we nu een beetje onzeker hoe het met u gaat.

Maar u heeft ongetwijfeld ook internet. En het zal u niet ontgaan zijn dat er in Nederland nog een ander issue gaande was. Over de ruggen van onze kinderen wordt er geruzied hoe het kinderfeest er uit moet gaan zien. Gelukkig hebben de kinderen er zelf niet al te veel van in de gaten. Zij kijken gewoon uit naar een spannende tijd vol met leuke avonturen. Het sinterklaasjournaal, de schoentjes zetten en de pakjesavond.

Wel vinden we het verdrietig om te merken dat zoveel mensen gekwetst zijn door dit kinderfeest. Dat kan toch nooit uw bedoeling zijn geweest? Ik ben het met u eens dat het goed is om er op een rustige manier eens moeten gaan kijken hoe uw kinderfeest voor iedereen leuk is. Ik zou bijna zeggen, op een volwassen manier. Maar aangezien de meeste volwassenen er een potje van maken door over en weer lelijke dingen te zeggen moeten we er misschien op een kinderlijke manier mee omgaan? Gewoon, zoals de meeste kinderen ermee omgaan.

Ik weet niet wie er dit jaar op pakjesavond dienst heeft, Sinterklaas. Maar weet u nog dat we elkaar op 5 december 2017 steeds tegen kwamen? Met respect voor hoe druk u het op pakjesavond heeft, kan ik zeggen dat ik het ook erg druk had! Ik ging ook van het ene adres naar het andere! Op die avond zijn Bart, Stephanie en Lotte geboren. U kunt het adres van Lotte toch nog wel herinneren?

Lotte stond op het punt geboren te worden en toen belde u aan. Ik verwachtte de kraamverzorgster, dus ik stormde naar beneden om open te doen. En daar stond u. Wat een verrassing! Is dit het adres van de familie Zwinkels vroeg u? Uh… nee, die wonen hiernaast, maar kunt u volgend jaar terugkomen, want dan vieren ze hier een verjaardag. Dag Sinterklaas!!

Astrid Reitsma, verloskundige

10 november 2020   © In ’t Wateringse Verloskundigen