maatregelen in het HJGC

Corona-maatregelen voor patiënten en bezoekers
De veiligheid van onze patiënten en bezoekers gaat voor alles. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, nemen wij verschillende maatregelen. Verandert de situatie? Dan passen wij de maatregelen daar op aan. Op https://www.hagaziekenhuis.nl/coronavirus/ staan de laatste afspraken.

Preventieve COVID test bij meerdaagse opname
Omdat we de kans willen verkleinen dat patiënten opgemerkt andere patiënten en medewerkers besmetten, worden alle patiënten die langer dan 24u bij ons op de afdeling verblijven, getest op COVID. Bij opname worden zij hierover geïnformeerd en zo nodig (afhankelijk van de indicatie) wordt direct de test afgenomen. Wij testen alleen de patiënt en niet de partner. Bij een positieve COVID uitslag, worden bij ontslag de verloskundige en de kraamzorg geïnformeerd door de verpleegkundige. Dit doen we ook indien de test wel is ingezet, maar de uitslag nog niet bekend was ten tijde van het ontslag. Uiteraard nemen wij z.s.m. contact op, indien de testuitslag op een later moment positief blijkt. Indien de test negatief is, gaan we hier niet expliciet voor bellen.

Bezoekregels Haga Juliana Geboortecentrum 
-Vanaf maandag 26 oktober 2020 zijn alleen de ouders, broertjes en zusjes van een pasgeboren baby welkom. We vragen hiervoor uw begrip.
- Per dag is er één bezoekmoment voor broertjes en zusjes (tussen 16.00 -19.00u).
- In het Geboortehotel en het Ronald McDonald huis zijn broertjes, zusjes en ouders de hele dag welkom.
- Broertjes en zusjes komen altijd onder begeleiding van de partner.
- Bij de bevalling mag de partner of één vaste bezoeker aanwezig zijn.
- Bij binnenkomst worden volwassenen gescreend. Ook moet u uw handen desinfecteren.