Afspraken: 0174 22 62 89 Vragen/overleg/spoed: 06 24 713 713
Corona baby anno 2035 | Verloskundigenpraktijk in 't Wateringse

Corona baby

Jij was onze coronababy, zegt mama Loes tegen Hugo. Jaaahaaa, klinkt het vanaf de bank, dat hoor ik al mijn hele leven, al 15 jaar, mam, nu weten we het wel.
Coronababy? Vraagt het jongere zusje van Hugo. Mam, vertel eens, wat is dat? Vanaf de bank klinkt een langdurige zucht.

Nou zegt mama Loes, een coronababy is een baby die verwekt of geboren is in 2020 toen er een afschuwelijk virus over de hele wereld raasde en heel veel slachtoffers heeft gemaakt.
Ja en? Wat heeft dat met baby’s te maken?
Nou, in die tijd moest iedereen zoveel mogelijk thuisblijven om niet besmet te worden, dus we moesten met z’n allen thuiswerken. Mama moest haar leerlingen “online” lesgeven en papa deed al zijn vergaderingen via skype.
Hoefden jouw leerlingen niet naar school??? Nee, we hebben maanden via de computer les gegeven.
Zo! Zegt de coronababy , dat is cool zeg! Zou ik ook wel willen.
Dus, we hadden veel tijd voor elkaar en dus… Ja, houd nu maar weer op, mam. Gedver, nu weet ik het wel, roept Hugo. Brrrr.

En hoe ging dat dan met bevallen mam? Nou, heel veel controles gingen telefonisch en toen Hugo geboren werd was mama heel erg verkouden, dus toen moest de verloskundige in een soort maanmannetjes pak helpen bij de bevalling. Toch wel thuis mam? Anders liep ze voor gek! Jahoor, wel thuis. En toen ze wegging moest ze dat hele pak in de gang uit doen en zich daar omkleden. Echt? Stond ze daar in haar ondergoed? Nou, ik weet het niet helemaal zeker, want iedereen moest boven blijven op dat moment en ze riep ons vanuit de gang gedag, maar ze zeggen het, ja.
En mochten opa en oma wel komen om Hugo te zien? Ja en nee, vertelt mama Loes. Opa en oma moesten buiten blijven staan en mama liet Hugo achter het raam zien. Papa had buiten een tafeltje neergezet, met een koffiekan en beschuit met muisjes.

En heb je die verloskundige in dat pak later nog gezien? Nou, 1 x, want ze kwam alleen nog voor de hielprik van Hugo, de rest van het contact was telefonisch. Ik geloof dat ze inmiddels met pensioen is hoor. Ze is vast zelf oma nu, het is alweer zo lang geleden..

Astrid Reitsma Verloskundige

29 oktober 2020   © In ’t Wateringse Verloskundigen