Hamburger en boerenkool | Verloskundigenpraktijk in 't Wateringse

Hamburger en boerenkool

Als ik langs de Mac rijd, moet ik altijd even denken aan Robin en Samantha.

Tijdens een drukke vrijdagdienst word ik gebeld door Robin.
Zijn vrouw is 40 weken zwanger van hun tweede kindje en hij zegt vrolijk en enthousiast : “ja je spreekt met Robin, ik heb dit altijd al eens willen zeggen en nu mag het! “Ik geloof dat de bevalling begonnen is, ze heeft weeën! Ik moet lachen en zeg: “goeie tekst joh!” Robin legt uit hoe het gaat en ik spring in mijn auto om te gaan kijken hoe ver Samantha is.

Om 18.15u heeft ze 2 cm ontsluiting en we spreken af dat we elkaar om 19.30u in het RdGG weer zien. Robin vraagt aan zijn vrouw, oké wat gaan we nu eten? We kunnen wel even langs de Mac rijden, ligt toch op de route!! Hij kijkt haar hoopvol aan. Maar ze zegt nee daar moet ik echt niet aan denken!! Ik moet inwendig lachen en wenst ze veel succes met de keuze van hun diner. Ik ga zelf ook nog even thuis wat eten, ik zie jullie later.

Ik kijk in de auto op mijn what`s app. Mijn moeder heeft me een berichtje gestuurd: succes met de bevalling en dan rekenen we niet op je met eten lieverd.  Ai….. dat is waar ook ik had me al afgemeld voor het eten. Mijn moeder bestiert het huishouden als ik dienst heb en zorgt dan voor mijn drie mannen. En die hebben altijd honger!!  Vanavond was het boerenkool en ik weet dat ik er dan vanuit kan gaan dat er geen kruimel meer in de pan zit.

Dan denk ik : hhmmmm die Mac is misschien geen slecht idee, want ik heb reuzenhonger na die drukke dienst en ik kan zo weer aan de bak.

Vlug scheur ik door de Mac-drive en haal een burgertje en milkshake. Ik rijd naar huis en de drie mannen duiken meteen op de zak van de Mac. Nee roept ik! Dit is van mij en jullie blijven ervan af. Ik heb enorme honger!

Om 19.30uur ben ik op de verloskamer van Samantha. Ze is druk met haar weeën en puft ze goed weg. Ik Leg wat spullen klaar en maak een praatje met Robin. Hij vraagt aan mij of ik nog even lekker naar huis ben gegaan en vraagt of ik lekker gegeten heb. Ja, dat is gelukt zeg ik. En bij jullie hoe was jullie diner? O zegt hij met teleurstelling in zijn stem, ik heb een broodje op met kaas. Ik kijk hem vol medelijden aan, want ik weet dat mannen altijd honger hebben en ga verder met de spullen.

Dan vraagt Robin “wat heb jij gegeten”? Ik kijk een beetje gegeneerd naar boven en zeg; ja ik ben wel ff langs de Mac gereden.... SERIEUS!! Roept hij. Uhhmm ja, sorry. Waar?! roept hij. Als ik het uitleg roept hij, daar zijn we gewoon voorbijgereden!! Samantha zegt: joh je vindt de Mac niet eens echt lekker. Nee,  das waar.  Maar wel die kipburger met die pittige saus!! Wat heb jij gehaald Lin?? Uhhmmmm zeg ik schoorvoeten, ja die burger. Hij gaat uit z’n dak. Het is echt een hele grappige situatie. De hongerige man!! Snakkend naar een warme hap.

Samantha heeft overigens 4cm ontsluiting en ik ga de dienst overdragen aan mijn collega Lisette. Een uurtje later lopen we samen de verloskamer weer op. We maken even een praatje en Robin zegt: dus jij komt Linda nu aflossen. Ja inderdaad zegt mijn collega. Even voor de zekerheid zegt hij: wat heb jij gegeten vanavond? Lisette kijkt hem verbaasd aan en antwoord netjes. Worteltjes en een visje, hoezo? Robin zegt semi serieus, dan is het goed, jij mag blijven. 😊 😊 😊

Samantha baart een mooie zoon. Lisette heeft uiteindelijk de eer om erbij te zijn.
Ik ga ervan uit dat deze gezonde Hollandse jongen een goeie eter zal zijn 😊.

Linda Kops, verloskundige

4 augustus 2021   © In ’t Wateringse Verloskundigen