Kleine jongens worden groot | Verloskundigenpraktijk in 't Wateringse

Kleine jongens worden groot

In februari 2020 meldden Sifra en Jordy zich voor begeleiding van de zwangerschap.
Superleuk! Mijn oude buurjongetje wordt vader! Hij is echter geen buurjongetje meer! Daar kwam gewoon een superleuke, vlotte , grote man van 32 de praktijk binnen lopen. Met natuurlijk een prachtige vrouw, Sifra aan zijn zijde.

Brengt wel weer oude herinneringen naar boven.
Toen ik aan de Fruitlaan ging wonen, zei mijn collega: ga je naast de familie Baron wonen?
Dat is echt een heel leuk gezin. Maatschappelijk betrokken, heel sportief. Zij is juf en ze hebben 3 leuke jongetjes.

Niets was minder waar. Heel leuk gezin. Een rondje fietsen was  naar Zeeland. Met het hele gezin kamperen. Alle jongens op voetbal. Altijd buitenspelen. En altijd vrolijk zwaaien. De jongens van Baron waren wel boefjes. Op 31 december gingen ze met z’n drieën, hun rugzakken gevuld met vuurwerk. De hele dag knallen!

Onderling tussen de jongens knalde het af en toe ook. Ruzies over stinkende  voetbalsokken en over ongevraagd geleende  spullen.(dat hoor je als je in de tuin zit). Maar volgens mij dekten ze elkaar ook. ’s Nachts werd het raam opengezet als er eentje via de tuin en het muurtje,( niet via de voordeur) naar binnen ging.  (dat zie je als je als verloskundige ook op pad bent in de nacht).

Toen ze niet meer meegingen op vakantie, stonden ze vrolijk hun ouders uit te zwaaien en een uur later waren de kratten niet aan te slepen, want er was een feestje. Wel 50 fietsen stonden er onder de carport. Natuurlijk kwamen ze het wel even melden bij de buren. Het zou eventueel mogelijk zijn dat er wat muziek te horen zou kunnen zijn. Veel plezier mannen. Wij sluiten onze ramen/ ogen en oren.

Ooit stond Jordy (duidelijk onder lichte dwang van zijn vader) aan de deur om zijn excuus aan te bieden. Hij had met een voetbal een deuk in mijn auto geschoten. Het werd natuurlijk allemaal geregeld met de verzekering, maar hij moest nog even sorry zeggen. Waarbij hij wel thuis nog mopperend had gezegd dat als de buren wel 3 auto’s ( hij telde de auto van de oppas mee) voor de deur hadden staan, de kans statistisch toch wel groot was dat er een keer 1 geraakt zou worden! (hij had gelijk) .Daar kwam de accountant al een beetje naar boven!

En zo zie je een buurjongetje een puber worden. Met op een gegeven moment een leuk meisje achter op de fiets. Vervolgens zit dat leuke meisje naast Jordy in de auto van pappa Baron. En vervolgens heeft Jordy zijn eigen auto, want dit jongetje is niet klein meer. Hij is een hele leuke en slimme accountant die vader wordt….

Linda had dienst toen Sifra ging bevallen. En het was hard werken. Vooral voor Sifra. Maar wat een supergoed team. Wat hebben ze het samen goed gedaan. Met als beloning een mooie meisje, Kate.

Lieve Sifra en Jordy, heel veel geluk samen. Geniet van iedere minuut. De tijd gaat zo snel.

Zo zijn ze klein boefjes en voor je het weet zijn ze groot.

Astrid Reitsma

 © 8 september 2021 In ’t Wateringse Verloskundigen