Speciale band | Verloskundigenpraktijk in 't Wateringse

Speciale band

Sabine kwam in haar zwangerschap zo’n zeven keer bij mij op controle. 
Ze kwam voor haar eerste echo bij mij en ik mocht bij 15 wkn kijken wat het geslacht van haar kindje was. Ook voor de 3/4D echo kwam ze op mijn spreekuur.  Supergezellig! Opa’s en oma’s kwamen mee en natuurlijk haar lieve vriend Alessandro. Ik mocht hen vertellen dat ze een dochter kregen en ze met de 3/4D echo mooie plaatjes laten zien van haar gezichtje en filmpjes waar ze al een lachje voor papa en mama liet zien. 
Ook kwam ze bij me voor een gesprek over de bevalling. Ze had veel vragen en ik kon haar veel uitleggen en geruststellen. Eigenlijk had ze er gewoon wel zin in!  En ze had er alle vertrouwen in dat haar lijf dit wel aan ging kunnen. Ze zei toen: "ik hoop zo dat jij bij mijn bevalling bent Lin" 

Heel leuk om te horen als je verloskundige bent. Het is een groot compliment als ze je graag bij het mooiste moment van hun leven willen hebben. 

Zaterdag 23 maart had ik dienst. En ja hoor Sabine belde. Ze kwam even langs op de praktijk voor een controle en had al wat weeën. Spannend! Tot hoe laat heb jij dienst Lin? Vroeg ze. Tot 22u. O ik hoop zo dat ik voor die tijd bevallen ben. 
Als ik zo naar haar keek zei mijn gevoel en mijn jaren lange ervaring dat dit nog wel even kon duren, maar ik was wel overtuigd dat ze ging bevallen. 

Rond etenstijd ging ik even bij haar thuis kijken omdat de weeën nu wel iets frequenter waren. Ze was zeker goed op weg, maar we bleven nog even thuis. Als het omslaat dan merken jullie wel wel. Met instructies bleven ze nog even thuis. 

Astrid zou om 22u de dienst van mij overnemen.

Om 20.30u belde Alessandro; ik denk nu echt wel dat het aan het doorzetten is want ze is echt heel anders nu. 
We spraken af in het ziekenhuis en het was 21.15u toen ik haar onderzocht. 6cm!!! Hartstikke goed. 

Ze deed het zo goed! Ging lekker in bad. En ik was zo trots op haar. Ze had nu flinke weeën. In de tussentijd ging er ook nog een andere dame bevallen en ik besloot bij Sabine te blijven. Sabine wilde zo graag dat ik bleef en mijn collega ging de andere dame helpen. Het moest gewoon zo zijn! 

En wat was het een goede keuze want het was gezellig en we hebben nog zo gelachen. 

Alessandro en Sabine haar moeder waren ook bij haar. 
Sabine wilde de VR bril die ze in het Rdgg hebben nog wel even proberen. Ze vond het geweldig en werd er ook echt heel rustig van! En nadat ze het zat was hebben wij hem allemaal natuurlijk ook even uitgeprobeerd. Echt een tof ding!!! En het leverde goeie foto’s op! 

Om 1.05u werd er een mooi klein meisje geboren; Joana Macey 💕 
Sabine en Alessandro waren super blij en trots. De kersverse oma vond het echt een geweldige ervaring. 

En ik? Ik werd voor de zoveelste keer weer beloond voor mijn keuze dat ik al die jaren geleden verloskundige ben geworden.

 

Linda Kops
Verloskundige