Van kinderwens tot nieuw leven

Wie zijn wij?

Beladvies in de zwangerschap

Je moet de verloskundige bellen indien je:

  1. Voor de 37 weken zwangerschap weeën, krampen, vochtverlies of bloedverlies hebt.
  2. Plotseling heel veel bloed verliest met of zonder krampen of weeën.
  3. Geen of minder bewegingen voelt van de baby nadat je 28 weken zwangerschap bent gepasseerd.
  4. Vragen hebt aan de verloskundige of als je ongerust bent.

Signalenkaart zwangerschap

Neem direct contact op met je verloskundige bij de volgende signalen pdf

Jouw baby voelen bewegen

Het voelen van je baby geeft je een vertrouwd gevoel en is belangrijk. Vanaf 16-20 weken zwangerschap kun je je baby meestal voelen bewegen. De bewegingen zijn in het begin nog zwak, maar worden sterker naarmate de baby groeit. ‘Leven voelen’ wordt dit ook wel genoemd.

Waarom is leven voelen belangrijk? Je baby krijgt voeding en zuurstof via de placenta (moederkoek). Als de werking van de placenta minder wordt, kan de conditie van je kind achteruit gaan. Het zal minder gaan bewegen.

Het is belangrijk dat je de bewegingen van je baby voelt zoals jij dat gewend bent. Als je merkt dat je baby rustiger wordt of anders beweegt dan normaal, neem dan contact met ons op.
In onderstaande folder krijg je informatie over de normale bewegingen van je baby in de zwangerschap en wat je moet doen als je baby minder of anders beweegt.

je baby voelen bewegen. Nederlands + andere talen

Spoed?

Voor spoedgevallen en bevallingen kun je bellen met: 0174226289 Je krijgt dan een keuzemenu te horen, kies voor optie 1 en je krijgt de dienstdoende verloskundige aan de telefoon. Wordt dit nummer niet beantwoordt dan kun je haar op laten piepen via het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft  0152603060. De dienstdoende verloskundige belt je dan terug.