Van kinderwens tot nieuw leven

Wie zijn wij?

Zwangerschapseducatie

Er zijn verschillende manieren om je voor te bereiden op de bevalling. Het volgen van een cursus, e-learning, Yoga of fitness juichen wij toe. 
Hieronder vind je een aantal opties binnen onze regio. Kijk of er wat voor je bij zit of zoek zelf iets wat bij je past online. Heb je vragen dan kun je deze altijd stellen tijdens het spreekuur. 

Zwangerschapseducatie

Centrum Jeugd & Gezin Den Haag
Zoek je een leuke cursus? Bijvoorbeeld omdat je zwanger bent of een kind hebt in de leeftijd tot 4 jaar? Kijk dan eens op de website
Hier vind je leuke cursussen en workshops , maar ook van andere aanbieders in Den Haag. cjgdenhaag.nl/cursussen

JGZ Zuid-Holland West
jgzzhw.nl/bijna-ouder

Cursus Ouderteam
De geboorte van een baby is één van de meest bijzondere ervaringen in het leven; een periode vol met plezier en verwachtingen. Echter, ouder worden kan ook stress en uitdagingen met zich meebrengen. De cursus richt zich op het versterken van de samenwerkingsrelatie tussen partners in de overgang van partnerschap naar ouderschap. “Goede zorg voor het kind, begint bij goede zorg voor de ouders”. Zo gaan we aan de slag met: verwachtingen, samenwerken, omgaan met tegenslag, zorg voor elkaar, problemen oplossen en met het thema ‘samen sterk’. Praktische informatie Voor (aanstaande) ouders, die een kind verwachten, woonachtig in Westland.

De cursus bestaat uit twee delen, één deel voor de bevalling en één deel na de bevalling.
Informatiebrief en aanmelden: flyer-cursus-ouderteam-samen-voor-een-sterke-start-pdf

Goede start gesprek JGZZHW (Westland) 

Je bent in verwachting! Of het nu de eerste keer is of de vijfde, het is elke keer bijzonder. Als je je eerste kind verwacht, dan moet je wennen aan je nieuwe rol als ouder. De zwangerschap is niet voor elke aanstaande ouder een onbezorgde tijd. Dat kan allerlei redenen hebben. Misschien maak je je zorgen over geld, is je thuissituatie lastig of weet je niet hoe je straks goed voor je baby kunt zorgen. Kun je, om welke reden dan ook, best wat hulp gebruiken? De jeugdverpleegkundige van JGZ helpt je graag op weg. Na de geboorte van je kind blijf je haar zien op het consultatiebureau.

Voor wie is het?
Voor elke aanstaande moeder en vader met vragen of zorgen over het aanstaande ouderschap.

Het zwangerschapsgesprek is gratis en vindt bij jou thuis plaats. Je partner, moeder of een vriendin mogen hier ook bij zijn. Samen zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op de bevalling en de komst van jouw baby.
Wil je liever dat je verloskundige, gynaecoloog, de kraamzorg of huisarts een gesprek voor je aanvraagt? Dat kan ook, met jouw toestemming.
Goede Start gesprek

Het zwangerschapsgesprek (CJG Den Haag)

Heb je vragen tijdens je zwangerschap of wil je ergens hulp bij? Bijvoorbeeld over een gezonde manier van leven? Of over de voorbereiding op de komst van jouw baby? Ga dan naar het CJG voor het zwangerschapsgesprek.

Tijdens je zwangerschap heb je contact met de verloskundige. Tijdens deze gesprekken bespreekt de verloskundige jouw zorgen met je. Of jullie praten over dingen waar jij extra hulp bij kunt gebruiken. De verloskundige kan dan vragen of de jeugdverpleegkundige van het CJG één of meerdere huisbezoeken wil doen.

Het zwangerschapsgesprek is gratis en vindt bij jou thuis plaats of via (beeld)bellen. Je partner, moeder of een vriendin mogen hier ook bij zijn. Samen zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op de bevalling en de komst van jouw baby. Wil je liever dat je verloskundige, gynaecoloog, de kraamzorg of huisarts een gesprek voor je aanvraagt? Dat kan ook, met jouw toestemming. het zwangerschapsgesprek

Zwangerschapsyoga

Bij zwangerschapsyoga staat de beleving van je zwangerschap centraal. Het is een fijne voorbereiding tijdens de zwangerschap met aandacht voor de adem, je houding en innerlijke beleving.
Aandacht voor jezelf, je kindje en je zwangerschap in een bijzondere periode van je leven.
Je kunt al beginnen vanaf 11 weken zwangerschap en ervaren wat yoga voor jou kan betekenen tijdens je zwangerschap, de bevalling en daarna.

Yogastudio Vie is na 5 jaar studie vanuit een passie tot stand gekomen. Zeer rustig gelegen in een privé studio met een selecte groep. De studio bevindt zich op de Cubalaan in Poeldijk. De ruimte zelf heeft veel licht, vloerverwarming en dus heerlijke warme matten in de winter.

Wil jij ook zwangerschapsyogales in een fijne, lichte privé ruimte met verwarmde vloer en aandacht voor jou en je zwangerschap meld je dan aan bij Yogastudio Vie!
yogastudiovie.nl

Pilates

Neem een kijkje op de website van Liset van der Hout-Verbeek. Ze is fysio- en manueel therapeut en pilatesinstructrice mamapilates.nl
Liset geeft Pilates aan vrouwen die al bevallen zijn. Moeders tussen één en zes maanden na de bevalling zijn welkom voor een een 10-weekse pilatescursus.
De lessen geeft ze op de praktijk van Hofland en van Geest aan de Heulweg in Wateringen. (dus niet bij ons op de praktijk) 
mamapilates.nl
live@mamapilates.nl 
06-83086296

bevallen met Love!

Wat heb je nodig om goed een bevalling in te gaan? Na al die jaren heb ik Irna Kemper, een patroon kunnen ontdekken. Het gaat om een proces waarbij je de angst kunt vervangen door vertrouwen.
Dit alles gebeurt met de letters LOVE die staan voor Loslaten, Ontspannen, Vertrouwen en Eenheid.
Het is hierbij uniek dat de zwangeren kennis krijgen over wat angstige gedachtes kunnen veroorzaken. Ze krijgen nu meer inzicht over wat er dan precies gebeurt met de hormonen en de kracht daarvan.
www.bevallenmetlove.nl

Mama-ja zwanger en baby.

Een zwangerschap is een hele bijzondere ervaring, waarbij je zowel fysiek als mentaal grote veranderingen doormaakt.
Daarom mogen vrouwen, zeker in deze periode niet vergeten om goed voor zichzelf te zorgen.
Tijd voor jezelf en ontspanning is dan geen overbodige luxe!!

MAMA-JA helpt zwangere vrouwen bij de voorbereiding van hun bevalling door het geven van de praktische en complete zwangerschapscursus NatuurlijkZwanger, zodat je met zelfvertrouwen en goed voorbereid de bevalling in gaat. De combinatie van Do-In zwangerschapsyoga, shiatsu-massage en coaching maakt deze cursus uniek.

Deze cursus wordt gegeven door Tamara Kramer. Zij is werkzaam bij een verloskundigenpraktijk in Den Haag en werkt veel met zwangeren. 
Contact: www.mama-ja.nl 0624133930

ZWNGR.nl (online zwangerschapscursus)

Zonder zorgen door de zwangerschap!
Het is heel normaal dat je nieuwsgierig en soms onzeker of zelfs gespannen bent over alles wat er op je afkomt. Informatie en adviezen komen van alle kanten.
ZWNGR! helpt jou goede keuzes te maken en je optimaal voor te bereiden.
Op je eigen moment, samen of alleen de cursus zwngr.nl doen

Zwanger Meet-Up

Kom langs bij de Zwanger Meet-Up in Delft. Hier ontmoet je andere zwangeren uit de regio. 
Tijdens de Meet-Up ontvang je informatie rondom gezond zwanger zijn, bevallen, (borst)voeding, kraamzorg, etc. womanhoodstudio.nl

Confident Birth and Parenthood Courses

Lively and fun birth and parenthood preparation courses for english-speaking couples having a baby in Holland. Explore your choices and meet other parents-to-be. In The Hague, Delft and Rotterdam.
www.birthinholland.com 

Zwangerschapsbegeleiding

Ben je angstig voor de bevalling, heb je nare ervaringen door je vorige bevalling of wil je graag individuele begeleiding neem dan contact op met Marianne.
Ze geeft ook cursussen in kleine groepen. Deze groep dien je zelf samen te stellen. Bijvoorbeeld met je zussen, schoonzussen, vriendinnen etc.
Marianne van Marrewijk
T  06 136 52 465
E  info@mariannevanmarrewijk.nl
www.mariannevanmarrewijk.nl/zwangerschapsbegeleiding

Samenbevallen

Zijn jullie op zoek naar een zwangerschapscursus die het beste bij je past?
De zwangerschapscursus Samen Bevallen biedt de mogelijkheid om jullie samen voor te bereiden op de geboorte van jullie kind.
www.samenbevallen.nl

Zwangerschapscursus On Demand

Geen tijd om een cursus te volgen of niet mobiel? Kijk via deze links naar het op maat gemaakte curusaanbod!

www.zwangerschapscursusondemand.nl
Ook is de cursus nu in het Arabisch, Pools en het Frans te volgen. De talen kun je vinden door links bovenaan de website op de vlag van het land te klikken. 
Opties:
De complete cursus
De herhalingscursus
De cursus voor vrouwen met een geplande keizersnede
Kijk op de website voor meer opties.

Eigen wijze
Zwangerschap & bevalling Online cursus

Mijn meer dan 15 jaar leservaring en kennis over yoga, meditatie en mindfulness heb ik gebundeld in een online leeromgeving.
Stap voor stap geef ik je tips en handvaten om op een gezonde, ontspannen en vooral op eigen wijze zwanger te worden en te bevallen.
www.eigenwijzezwangerschap.nl

Haptonomie

"Hofje van Pauw" Ineke Dicker Delft en Zoetermeer 015-2159872 of 0637454774 www.haptonomiedelft.nl

Tilly Spoor Rijswijk 06-40367371 www.haptonomie-rijswijk.nl

Zwanger en Fit

Hofland - van Geest (contact persoon Wietske van der Lans)Naaldwijk 0174-200020 www.hoflandvangeest.nl
SAMSAMfit Zekkenweg 57 Hoek van Holland www.samsamfit.nl info@samsamfit.nl (Jaqueline) 0657578732 of (Maria) 0648276621

ReRunning (hardlopen na je bevalling)

Wil jij een hardloopbegeleider die jou echt van die bank gaat krijgen, die zorgt dat je zin in het hardlopen gaat krijgen en blijft houden?
Wil je een hardloopbegeleider die weet wat je na je bevalling van je eigen lichaam kan verwachten en die je op een verantwoorde manier weer begeleidt naar je ‘ oude lichaam terugkrijgen’?
Wil je een hardloopbegeleider die begrijpt hoe moeilijk het voor jou is ... lees meer: rerunning Jessica Kleijheeg 06 42201140

Borstvoedingscursus

Borstvoedingscentrum Delft biedt naast lactatiekundige hulp nog veel meer. Je kunt hier terecht voor het volgen van een cursus over het geven van borstvoeding, maar ook voor het huren of kopen van een kolf.
Daarnaast hebben ze in onze winkel een mooie collectie voedingsbh’s. Waar andere winkels een beperkt aantal modellen inkopen in de gangbare maten, hebben wij een ruime keuze in voedingsbh's
www.borstvoedingscentrumdelft.nl