Van kinderwens tot nieuw leven

Wie zijn wij?

Therapie voor tijdens en na de zwangerschap

FysioPelvis

FysioPelvis is gericht op bekkenfysiotherapie met vestigingen in Rijswijk, Pijnacker en Den Haag. Bij ons zijn uitsluitend geregistreerde (kinder)bekkenfysiotherapeuten werkzaam. Dit betekent dat wij bevoegd zijn tot het inwendig onderzoeken en behandelen van het bekkenbodemgebied. 

Als geregistreerd (kinder)bekkenfysiotherapeuten zijn wij Lauri, Jeanine en Denise gemotiveerd, houden wij onze kennis actueel en werken we evidence based in teamverband om mannen, vrouwen en kinderen met problematiek op bekken(bodem)gebied zo adequaat mogelijk te helpen en hen hierdoor zo snel mogelijk naar herstel te begeleiden. fysiopelvis.nl

FysioZande

Bekkenklachten? Rugklachten? Voor of na de bevalling aan uw totale conditie en gestel willen werken?
Met al deze klachten, voor alle bijhorende therapie en voor alle pre- en postnatale trainingen bent u bij FysioZande aan het juiste adres.

Stabiliteit verbeteren
Bekkenklachten tijdens de zwangerschap komen vaak voor, want op hormonaal en biomechanisch vlak verandert je lichaam enorm.
Maar als je dagelijks pijn en ongemak ervaart, kan de bekkenfysiotherapeut jou adviseren en behandelen. Ze besteedt aandacht aan het verbeteren van de stabiliteit van de bekkenbodem en de bekkenbodemspieren. Ook bespreken jullie wat jij doet en wat jouw lichaam aankan. Zo word jij je bewuster van het functioneren van je bekken en jouw eigen invloed daarop.
Verder krijg je oefeningen mee om de spieren te versterken en conditie op te bouwen en krijg je adviezen voor de bevalling en de tijd erna. fysiozande.nl

Informatie voor zwangeren over hun bekken en bekkenbodemspieren voor, tijdens en na de zwangerschap;

www.bekkenfysiotherapie.nl

Checklist bekkenbodem na de bevalling: www.bekkenbodemcheck.nl

Pilates na de bevalling

Liset van der Hout-Verbeek is fysio- en manueel therapeut en pilatesinstructrice www.mamapilates.nl
Liset geeft Pilates aan vrouwen die al bevallen zijn. Moeders tussen één en zes maanden na de bevalling zijn welkom voor een een 10-weekse pilatescursus.
De lessen geeft ze op de praktijk van Hofland en van Geest aan de Heulweg in Wateringen. (dus niet bij ons op de praktijk)
​​​live@mamapilates.nl 06-83086296

FysioNatal

Fysiotherapie aan huis en ZwangerFit®

Fysio aan huis
Persoonlijke aandacht
Langere behandeling per afspraak
Intake gesprek van 60minuten
Reguliere tarieven

Bij zwangerschap gerelateerde klachten aan het bewegingsapparaat komt FysioNatal bij je thuis!! 
Denk aan bekkenpijn tijdens (of na) de zwangerschap, lage rugpijn, ongewild urineverlies na de bevalling of een blijvende diastase (het wijken van de rechte buikspieren) na de zwangerschap. Samen kijken we naar de oorzaak van het probleem en maken we een plan om het aan te pakken. Omdat ik het belangrijk vind om goed de tijd voor je te kunnen nemen, duurt een behandeling bij mij 45 minuten (intake 60 minuten) in plaats van de binnen de fysiotherapie gebruikelijke 25 minuten. Ik hanteer wel de reguliere tarieven voor een behandeling fysiotherapie aan huis. Heb je hulp nodig? Of wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op.

Sporten tijdens je zwangerschap onder deskundige begeleiding?
FysioNatal geeft elke woensdagavond ‘ZwangerFit® outdoor’
Florence Nightingale park in Den Haag, 19u30 tot 20u30.

Judith Hordijk
FysioNatal
Fysiotherapie en training voor mama’s

fysionatal.nl
info@fysionatal.nl
0613849480

Fysiotherapie Wateringse Veld

Het valt ons als fysiotherapeutische praktijk op, dat er veel informatie te vinden is rondom voeding tijdens de zwangerschap.  Maar dat er niet veel informatie is over wat u aan lichamelijke klachten kunt doen, die mogelijk tijdens en/of na de zwangerschap  optreden.  Aangezien wij het belangrijk vinden, dat u de regie in eigen hand kunt houden en kennis van zaken hebt, willen we u vroeg in uw zwangerschap over deze zaken informeren

In de onderstaande tekst wordt u geïnformeerd over bekkenklachten, fysiotherapie bij spataderen, oedeemklachten en krijgt u van ons een aantal adviezen, waar u zelf al iets mee kunt. Indien dit niet afdoende helpt, raden wij u aan te overleggen met uw verloskundige en zo nodig kunt u vervolgens hulp aan ons vragen.

Bekkenfysiotherapie

Binnen de fysiotherapie zijn er therapeuten,  die zich hebben gespecialiseerd in bekkenklachten. Zij worden ook wel bekkenfysiotherapeuten genoemd. Binnen het behandeldomein van bekkenfysiotherapie horen bekkenklachten, die al dan niet samenhangen, of ontstaan zijn tijdens een zwangerschap. De bekkenfysiotherapeut kan uw klachten het meest optimaal behandelen. Kijk voor meer informatie op de website

Wat kan de bekkenfysiotherapeut voor u als zwangere betekenen?

Het kan zijn, dat u tijdens de zwangerschap, of na de bevalling klachten krijgt in de lage rug, rondom het bekken of in de benen.

Meestal verdwijnen deze klachten na de bevalling, maar soms blijven klachten bestaan. Dit kan variëren van continu pijnklachten tot alleen hinder vlak voor of tijdens de menstruatie. Indien de klachten blijven aanhouden, adviseren wij u om een afspraak te maken met een bekkenfysiotherapeut.

Gedurende de zwangerschap, de bevalling en de maanden daarna ondergaat uw lichaam enorme lichamelijkeveranderingen. Het is geen wonder, dat de blaas het daarbij zwaar te verduren krijgt.  Het is heel normaal in en na deze periode last te hebben van ongewild urineverlies. Echter is het wel belangrijk, dat dit geen maanden duurt. Incontinentieklachten dienen in de eerste weken na de bevalling weer af te nemen en na 6 weken moet u deurine weer goed op kunnen houden. Heeft u langer dan 6 weken na de bevalling nog steeds ongewild urineverlies, dan adviseren wij u een afspraak te maken met een bekkenfysiotherapeut.

Tijdens de zwangerschap verweken de banden van het bekken, waardoor het bekken minder stevig, minder stabiel’ wordt. Deze verweking is noodzakelijk, omdat de baby tijdens de geboorte de bekkenring moet passeren. Deze verweking is dus een heel natuurlijk verschijnsel, dat bij elke zwangere optreedt!! Soms echter veroorzaakt deze verweking klachten van instabiliteit.

Bekend is dat bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat er gebruik wordt gemaakt van compensatiemechanismen. De bekkentherapeut besteedt veel aandacht aan het analyseren en wetenschappelijk doorgronden van deze compensatiemechanismen. Op korte termijn zijn deze compensatiemechanismen effectief en dragen bij aan herstel. Op langere termijn houden deze compensatiemechanismen pijnklachten in stand, of zijn aanleiding voor nieuwe klachten. Neutraliseren van deze compensatiemechanismen en herstellen van een normale functie leidt tot een afname van pijnklachten. Het is dan ook logisch, dat tijdens de behandeling door de bekkenfysiotherapeut niet de pijn, maar herstel van de functie centraal staat.

Fysiotherapie bij spataderen

Spataderen komen tijdens de zwangerschap voor en bestaande spataderen kunnen door de zwangerschap verergeren. De fysiotherapeut kan hierbij helpen om de klachten te verminderen. Kijk voor meer informatie op de website spatadertherapie-bij-zwangerschap

Oedeemtherapie

Oedeem is de aanwezigheid van vocht op plaatsen in het lichaam, waar vocht normaal niet, of nauwelijks aanwezig is. Oedeem is te herkennen aan het kuiltje, dat achterblijft als er gedurende tien seconden met de duim druk is uitgeoefend op gezwollen weefsel.
Het is heel normaal om vocht vast te houden tijdens de zwangerschap. Met name in de laatste maand van de zwangerschap is dit te merken aan bijvoorbeeld opgezwollen handen, voeten en gezicht. Bij plotselinge toename van het vocht is het verstandig om contact op te nemen met uw verloskundige. Het kan zijn dat uw bloeddruk gestegen is. Met name als u ook andere klachten heeft, zoals hoofdpijn of een misselijk gevoel, moet u uw bloeddruk laten controleren.
De gespecialiseerde fysiotherapeut (oedeemtherapeut) kan door middel van oedeemtherapie ervoor zorgen dat het vocht beter wordt afgevoerd. De behandeling is met name gericht op het terugdringen, of niet verder doen toenemen van het oedeem om hiervoor normaal functioneren te herstellen. Kijk voor meer informatie op de website
Aangezien oedeemtherapie tevens invloed uitoefent op het hormonale systeem, mag dit gedurende de eerste 3 maanden van de zwangerschap niet worden toegepast.

Fysiotherapeutische Centrum Wateringse Veld
Laan van Wateringse Veld 224b
2548 CG  Den Haag
070.3099860
fysiotherapiewateringseveld.nl

Dietiste

Vitae Voedingsadviesbureau is een diëtistenpraktijk met drie diëtisten: Ingrid Buitelaar, Miranda Doorduin en Tessa Grootscholten.
Vanaf verschillende locaties in het Westland is het mogelijk om advies te krijgen: De Lier, Monster, Naaldwijk, Honselersdijk en Wateringen.

Wanneer naar de diëtist? 
De diëtist kan waarschijnlijk altijd iets voor je betekenen, al is het alleen maar om een keer je voeding te beoordelen. Een aantal voorbeeldvragen:
- Je wilt weten hoe je gezond kunt eten voor, tijdens of na de zwangerschap?
- Je wilt weten of je voldoende vitamines binnen krijgt?
- Je bent tijdens een eerdere zwangerschap ongewenst veel aangekomen?
- Je hebt vragen m.b.t. borstvoeding?

Als je klachten hebt die op de een of andere manier met je voeding te maken hebben, is een bezoek zeker aan te raden. Denk bijvoorbeeld aan:
- Overgewicht of ondergewicht
- Hoge bloeddruk
- Diabetes mellitus (suikerziekte) of zwangerschapsdiabetes
- Maag- of darmklachten (verstopping, diarree, zuurbranden)
- Blijvende misselijkheid en zwangerschapsbraken
- Voedselovergevoeligheid

Meer info over voeding voor en tijdens je zwangerschap:
Werkwijze
Je krijgt bij Vitae altijd een persoonlijk advies en jij bepaalt in overleg met de dietiste hoe jouw begeleiding verloopt.
De kosten worden door de zorgverzekeraar vergoed als je een verwijsbriefje hebt van de huisarts.

Informatie en afspraak maken
Website: vitaevoeding.nl
Telefoon: 06-12392986

Reflexzonetherapie

Zwangerschapsreflextherapie

Tijdens de zwangerschap vinden er in het lichaam vele veranderingen plaats. Je kunt daardoor klachten ervaren op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak. Zwangerschapsreflexologie is een veilige en zachte methode die gericht is op het verlichten van deze klachten.

Zwangerschapsreflexologie kan verlichting geven bij:

– Misselijkheid
– Maagzuur
– Rugpijn
– Pijn in het bekken
– Vermoeidheid
– Angsten, spanning en stress
– Blaasontsteking
– Obstipatie
– Slapeloosheid
– Oedeem (vocht vasthouden)
– Beginnende hoge bloeddruk
– Beginnende zwangerschapsdiabetes

​ Stuit- of dwarsligging

Zwangerschapsreflexologie kan ingezet worden als ondersteuning bij het draaien van een stuit- of dwarsligging. Tijdens een behandeling worden bepaalde reflexzones op de voet en een specifiek acupunctuurpunt gestimuleerd. De baby wordt hierdoor uitgenodigd om op een natuurlijke manier te draaien.

Bevalling opwekken

Als de uitgerekende datum gepasseerd is, kan een zwangerschapsreflexologie behandeling de doorbloeding en energiedoorstroming in het bekkengebied en de baarmoeder stimuleren. Het lichaam wordt hierdoor geactiveerd en geprikkeld om de bevalling in gang te zetten.  

Wat is zwangerschapsreflexologie?

Ons hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten. Op de voeten bevinden zich reflexzones die in verbinding staan ​​met organen en weefsels in het lichaam. Tijdens een behandeling worden de reflexzones gemasseerd, waardoor de doorbloeding en energiedoorstroming wordt gestimuleerd. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en (emotionele) blokkades kunnen worden opgeheven. Dit zorgt voor een optimale gezondheid en ontspanning van lichaam en geest.

Een zwangerschapsreflexologie behandeling bevordert de band tussen jou en je baby. Bovendien is het een goede voorbereiding op de bevalling. Na de bevalling helpt een behandeling je lichaam weer in balans te brengen, zodat je de energie en rust hebt om te kunnen genieten van het moederschap en je kindje.

Praktijk

Mijn naam is Miranda van Steekelenburg. Door de zwangerschappen en de geboortes van onze drie kinderen ben ik mezelf gaan verdiepen in de periode van conceptie, zwangerschap, geboorte en babytijd. Een bijzondere periode voor elke ouder en baby. Met liefdevolle aandacht ondersteun ik je graag tijdens je zwangerschap en de babytijd. 

Je bent van harte welkom in mijn praktijk. 

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je terecht op mijn website.

Miranda van Steekelenburg
mirandavansteekelenburg.nl
info@mirandavansteekelenburg.nl
06-10531367