Echo

In onze praktijk krijgt iedere zwangere minimaal drie echo`s; een echo bij de eerste controle tussen de 8 en 10 weken, een termijnecho (aantal weken zwangerschap wordt hier mede door bepaald) tussen de 10 en 12 weken en een echo bij twintig weken (SEO)
Een termijnecho is een echo die plaatsvindt in het eerste trimester van de zwangerschap, het liefst tussen de 10e en 12e weken. Deze echo wordt verricht in onze eigen praktijk aan de Heulweg.
De echo bij twintig weken (SEO) wordt in het verloskundig echocentrum verricht. Er zijn twee centra in onze regio: De verloskundige echopraktijk in Den haag en verloskundig echocentrum de Look in den Hoorn. Er is geen verschil in kwaliteit alleen maar in lokatie! 

Bij de termijnecho wordt de baby opgemeten van het hoofdje tot aan de billen/staartbeentje. Ook kijken ze naar de ontwikkeling van de baby. Op deze manier wordt de zwangerschapsduur bepaald. Als je voor de eerste keer belt voor een afspraak krijg je tijdens deze afspraak ook meteen een echo.
De twintig weken echo of ookwel het Structurele Echo Onderzoek (SEO) vindt plaats tussen de 18-20 weken zwangerschap. De SEO wordt per januari 2006 vergoed door de zorgverzekeraars, deze echo is niet verplicht! Op de eerste controle krijg je een www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl mee waarin alles wordt uitgelegd over het onderzoek. De voor en nadelen worden hier in besproken. De SEO wordt verricht in een van de twee verloskundige echocentra. Mocht er sprake zijn van een medische indicatie dan zal de SEO verricht worden door de gynaecoloog. Dan heet de echo een GUO. Verdere uitleg en vragen worden besproken tijdens de controle. Je mag natuurlijk ook bellen (0624713713) Mocht er een indicatie zijn voor meerdere echo’s dan zullen we dit met je bespreken.

Optioneel is de echo bij 11-12 weken. We bespreken de eerste controle de 1e trimester screening zie voor meer informatie verder op onze website bij prenatale-screening-en-diagnostiek